Actie voor Oekraine

Iedereen leeft momenteel enorm mee met wat er in Oekraïne gebeurt. Overal worden er acties opgezet om de mensen te helpen. Uiteraard willen wij als school ook onze bijdrage leveren.

Daarvoor hebben wij het project ‘Vul een rugzak voor Oekraïne’ uitgezocht.

Deze stichting vult rugzakken voor kinderen die naar Nederland zijn gevlucht en worden dus hier uitgedeeld. Willen jullie meedoen?

Het werkt als volgt:

Je vult een (rug)tas met de spullen uit de onderstaande lijst en levert deze in op school.

Je kunt een nieuwe tas kopen (bv bij de action) of misschien heb je er thuis nog eentje die er nog goed uit ziet. Let op: het mag geen plastic tas zijn van bvb de supermarkt. Maar het kan bvb wel een andere leuke tas zijn, bvb een schoudertas. Als het maar een kindertas is. Misschien heb je zelf nog wel een tas thuis liggen die je niet meer gebruikt…

Wat mag er in?

● Kleine knuffel of klein speelgoedje (denk bvb aan een puzzel, spelletje, autootje of popje)

● Iets lekkers, bv (paas) chocolade of snoep/koek

● Tandpasta

● Tandenborstel

● Douchegel

● Shampoo

● Kleurboek(je)

● Kleurpotloden of viltstiften

Je kunt natuurlijk ook samen met een klasgenootje een rugzak vullen. We hopen dat we een aantal gevulde rugzakken aan kunnen bieden!

Is het gelukt om een goed gevulde tas bij elkaar te verzamelen? Dan mag je deze inleveren op school. Ze worden verzameld in het kantoor van juf Natasja. De laatste inleverdag is vrijdag 8 april.