Kinderkunstweek 2019

Van 20 t/m 31 maart is het Kinderkunst week. De Kinderkunstweek (KKW) is een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Kinderkunstweek waar alle scholen voor basis- en speciaal onderwijs aan kunnen meedoen.
Ook wij doen als school weer mee!

Hoe werkt het?

Het Ideeƫnboek, de Kinderkunstbon en de website www.kinderkunstweek.nl zijn de kern van het project. Het Ideeƫnboek is ter inspiratie en een leidraad voor de leerkrachten. De kinderen krijgen een Kinderkunstbon om te sparen voor een kunstwerk en de website geeft toegang tot extra materialen en informatie.

De Kinderkunstbon

Alle kinderen die op school meedoen aan de KKW ontvangen een Kinderkunstbon. Op de Kinderkunstbon moeten vier stickers verzameld worden: twee onder schooltijd en twee in de vrije tijd. Met een volle Kinderkunstbon en tien euro kan een echt kunstwerk gekocht worden.

Hoe worden de stickers verzameld?

Op school doen kinderen twee keer mee aan een kunstactiviteit of gaan ze met de klas naar een museum. kunstenaar of galerie. Kinderen kunnen in hun vrije tijd ook zelf op bezoek gaan bij een museum, kunstenaar of galerie of ze kunnen thuis opdrachten van de website downloaden, waarvoor een sticker te verdienen is.

Kunst verzamelen
Elk jaar wordt een kunstwerk of object in oplage gemaakt. Kinderen krijgen de kans dat te kopen als ze vier stickers op hun Kinderkunstbon hebben gespaard. De kunstobjecten sluiten aan bij het thema van de Kinderkunstweek en worden gesigneerd.