Ouders aan het woord

Stamperiusschool, een goede keus voor ons!

Een nieuwe baan in Yerseke per 1 januari 2015 zorgde ervoor dat ons gezin met drie dochters
Marliese, Lilian en Isabella, toen ruim drie jaar, anderhalf jaar respectievelijk 3 maanden oud, aan de Noordoordplaat te Goes kwam wonen. Al snel begon voor ons een oriëntatie op deelname aan peutergroep en het daarop volgende basisonderwijs.
Anders dan in de randstad waar we vandaan kwamen bestonden in Zeeland veel minder tot géén wachttijden en selectieprogramma’s maar toch wilden we ons goed oriënteren. Op bijzonder korte afstand vonden we éérst de peutergroep van Kibeo in het Wilhelminahuis waar de kinderen tot hun vierde allemaal met plezier hebben twee ochtenden per week hebben gespeeld.
Naast de korte afstand tot de school (de Stamperiusschool is de dichtstbijzijnde) was voor ons een positief element dat het een kleine dorpsschool was. Op zon school heb ik ook zes jaar doorgebracht en de knusse sfeer en relatief veel aandacht beviel mij toen ook wel. Bovendien was de eerste kennismaking hartelijk en de indruk die we kregen positief. Daarin hielpen ook de contacten met andere ouders van de peutergroep.
Vanaf het eerste begin is het onze kinderen goed bevallen op de school. Ook wij waren erg positief over de goede en vele informele contacten met leerkrachten en ouders. Laagdrempeligheid is goed. En bij wat langer verblijf, en door mijn deelname in de Medezeggenschapsraad vanaf 2016, heb ik ervaring gekregen dat er een professioneel team zit dat weet waar het mee bezig is. Wat fijn was dat het in 2017 lukt om Kibeo gehuisvest te krijgen in de school. Dat is écht een grote pré.
Vanaf begin 2017, toen bleek dat mijn vrouw Monique ongeneeslijk ziek was, begon een heel ander soort periode, waarin wij het team van de school leerden kennen als érg betrokken, goed inspelend op de behoeften van ons gezin, en ook binnen de klas goed inspelend op de situatie ook richting de andere kinderen.
Wat ik vurig hoop is dat we voldoende leerlingen blijven houden op de school, en dat voor al mijn kinderen, en nog veel andere uit de omgeving tot lang daarná, het mogelijk is goed onderwijs te blijven houden in het mooie Wilhelminadorp.

Addy Risseeuw, ouder van Marliese (gr. 7), Lilian (gr. 5) en Isabella (gr. 4)

Van Goes naar Wilhelminadorp
In november 2009 kwamen wij in Wilhelminadorp wonen, hoogzwanger van onze eerste zoon vielen we voor dit prachtige dorp met om de hoek van ons huis een kleinschalige basisschool! Perfect! Helaas, eer onze zoon Jaro toe was aan school, stonden er fusieplannen op de planning waardoor wij met enige tegenzin gelijk naar de (waarschijnlijke) fusiepartnerschool gegaan zijn en onze zoon Jaro daar naar groep 1 brachten. Na een maand of 9, kregen we te horen dat de fusie van de baan was en dat de Stamperiusschool met iPad-onderwijs zou starten met volledig vertrouwen te blijven bestaan. Die week gelijk kennis gaan maken en we waren direct om, wat een fijne sfeer, een warm bad, toen we daar binnenliepen. Alles knus versierd; veel kinderen van alle leeftijden door elkaar, waren het leerplein gereed aan het maken voor de kerstviering.

Na de kerstvakantie is Jaro gestart in zijn nieuwe groep, we kregen er een ander kind door, veel rustiger en minder opgejaagd, van een groep 1 van 25 leerlingen ging hij naar een 1-2-3 combinatie van 17 leerlingen. Dit bleek echt een verademing voor hem! Hij was in groep 2 leergierig naar getallen dus kreeg daar ook al extra aanbod in doordat hij mee kon doen met groep 3. Daarnaast kon hij lekker blijven spelen. Ideaal! Persoonlijk vond ik het ook erg leuk dat hij nu ook bijna alle kinderen van het dorp leerde kennen, waardoor hij ook op straat en bij activiteiten hier heerlijk mee kon spelen.

Inmiddels was ook zijn broertje Lenn toe aan school, en startte in groep 1 (samen met zijn grotere broer in groep 3 in één lokaal), echt leuk! Ik vind de persoonlijke betrokkenheid van zowel de leraren als de kinderen uit de bovenbouw en onderbouw erg prettig. Iedereen kent elkaar bij naam en houdt rekening met elkaar. Voor ons als ouders zijn de lijnen allemaal heel kort en overzichtelijk, met veel persoonlijk contact over hoe het met onze kinderen gaat.

Onze 3e zoon Tom zit nu in groep 1 maar kende de school al van de peutergroep van Kibeo, die ook in de school gevestigd is. 

Twee jaar geleden heeft de school binnen een complete metamorfose gehad met een grote verbouwing: alles geschilderd en al het meubilair vernieuwd! Zo mooi opgefrist met lichte kleuren, daglicht en een directe open verbinding met de gymzaal! Kortom een hele fijne, inspirerende leeromgeving om op te groeien. Jaro en Lenn zitten inmiddels in groep 8 en groep 7. Zeker geen spijt gehad van onze keus voor de Stamperiusschool.

 

Christina Hoffmann, mama van Jaro (gr. 8), Lenn (gr. 7) en Tom (gr. 1).